kas yra hipnozė

Kas yra hipnozė

Kas yra hipnozė ir kuo ji skiriasi nuo meditacijos? Mažai, kadangi jos abi yra pakeistų būsenų formos, tik hipnozė veda link kažkokio tikslo, o meditacija nuo tikslo. Abi turi potencialą nuvesti žmogų į transo būseną.

Kas yra transo būsena? Moksliškai, tai yra bet kokia būsena, kurioje smegenų dažnis palėtėja nuo sąmoningo betos dažnio į pasąmoningus alfos ar tetos dažnius, kur logiškai ir kritiškai mąstantis protas atsipalaiduoja ir leidžia pasąmonėje įvykti giluminiams pokyčiams. Kitaip matant, budrioje sąmoningoje būsenoje, mūsų dėmesys nėra fokusuotas, kaip prožektorius apšviečiantis didelią erdvę tamsoje. Leidžiantis į transą, dėmesys siaurėja kaip prožektorius, kuris fokusuoja visą tą šviesą į mažešnį tašką.

Transo būsenoje pastiprėja kūryba, koncentracija ir gebėjimas išmokti naujus dalykus, paleisti netarnaujančius ir aktyvinti natūralius gydymo procesus kūne.

Pakeistos būsenos

Transo būsena yra viena iš begalės pakeistų būsenų pavyzdžių. Jos nėra retas fenomenas kadangi mes visi jas patiriame. Ar gali prisiminti sykį, kai žiūrėjai įtraukantį filmą, kuriame tiek susitapatinai su protagonistu, kad iki filmo galo teko pamiršti savo asmenybę? Ar gali prisiminti mokykloje sėdint suole fantazuojant kažką, kol mokytojas vedė pamoką? Štai du transo būsenos pavyzdžiai.

Mitai apie hipnozę

Iš nežinojimo kilo mitas apie hipnozę, kad tai yra kontrolės įrankis. Faktas yra, kad niekas per hipnozę negali priversti tavęs daryti kažką, ko tu pats nenori. Atvirkščiai – transo būsenoje paryškėja tavo valia, lūkesčiai ir vertybės. Hipnozė gali paryškinti tai, kuo jau tiki arba nuvesti tave į natūralius suvokimus. Visa hipnozė yra savi-hipnozė, nesvarbu ar pravedi pati sau ar kitas tave veda nes tu esi ta, kuri interpretuoja žodžius, garsus ir visą tai, ką patiri. Tavo hipnozės patirtis skirsis nuo kitų žmonių ir netgi nuo savo, skirtinguose gyvenimo etapuose.

Kuo hipnozė gali tau padėti

Transo būsenos turi daug privalumų, nes jose mūsų kūnas atsipalaiduoja ir pasijungia į kūno natūralius gydymo procesus.

Šitose būsenose mes lengviau priimame informaciją, kuri ilgesniam laikui yra pasiekiama, kadangi pasijungti į transo būseną yra kaip sukurti tunelį iki savo pasąmonės. Mūsų budri sąmonė yra atsakinga už mūsų trumpalaikę atmintį, todėl ji gali prisiminti daug dalykų greitai, bet trumpam; kad išlaikyti informaciją ilgesniam laikui, reikalinga pasąmonės pagalba. Pavyzdžiui, per hipnozės sesiją, galima sugrįžti į senas patirtis su intencija pakeisti neigiamas reakcijas į norimas arba išmokti naujus įgūdžius.

Mūsų pasąmonėje gyvena ne tik mūsų ilgalaikiai prisiminimai, bet ir visi mūsų įpročiai, įsitikinimai ir programos atsakingos už mūsų sveikatą. Tiesą sakant, mes visi turime super-galias, kurios slypi mūsų pasąmonėje ir laukia pažadinimo.

Marius Miliunas

Kilęs iš Amerikos, Mariaus gyvenimo tikslas įgalinti žmones. Jis remiasi NLP, koučingu, hipnoze ir įvairių pasaulių filosofių ir religijų. Jisai Vidurkely įkurėjas ir gamtos vaikas ir jis domisi naturalia statyba gamtoje, keliavimu aplink pasaulį ir mokymusi iš kitų kultūrų ir nuolatine saviugda.