Savikoučingas

Savikoučingas – tai introspekcijos įrankis pažiūrėti į save ir savo situacija iš skirtingų kampų dirbant vien su savimi. Koučingas yra naudingas, kad aiškiau galėti įvertinti savo padėti, galėti išspręsti sunkias gyvenimo kliūtis, ir išgirsti savyje balsą, kuris žino kelią į priekį. Tai yra saviugdymas, kuriuo galima užsiimti su koučeriu arba vienam, kuris yra mano priežastis šiuo straipsniu – duoti tau įrankius kaip savikoučinti.

(Perspėju, kad šitą straipsnį parašė amerikietis ir kol jis išmoks puikiai rašyti lietuviškai, gali išlikti klaidų.)

Dažniausiai koučingas vyksta sesijomis su koučeriu, kuris klauso ir drauge gilinates į tavo situaciją. Koučeris, kaip švarus veidrodis, neprojektuoja savo įžvalgų, patirčių ar žinių atgal o atsako atgal klausimais, objektyviai ir be kritikos. Nepaisant to, yra įmanoma naudoti koučingo stiprybes išjausti kaip pajudėti į priekį, kai neturime galimybių tai daryti su profesionalu per savikoučingą.

Šiame straipsnyje, aš pasidalinu keliais būdais kaip pati gali panaudote savikoučingo įrankius ne tik padėti sau savo unikaliose gyvenimo, karjeros ir verslo situacijose bet ir ugdyti savo kritinį mąstymą.

Šitas straipsnis padalintas į dvi dalis – introspekcijos įrankiai ir klausimai įvairoms temoms, nes nors savikoučingo įrankis viskam tinkantis, keičiasi klausimai pagal kontekstą. Gali šokti tiesiai į klausimus, kurie aktualūs arba tęsti su įrankiais kaip dirbti su klausimais.

Pokytis įvyksta tada, kai mūsų noras keistis tampa didesnis nei noras išlikti tokiai pačiai.

Temų indeksas

Kodėl savikoučinti

Įrankiai
Kaip savikoučinti klausimais
Savikoučingo klausimai

Kodėl savikoučinti

Truputį jau minėjau kaip savikoučingas gali padėti išspręsti problemas, bet kaip šveicariškas sulankstumas peilis, tai galima naudoti gauti tiek daug daugiau. Va sąrašas įvairiais būdais kam savikoučingas naudingas arba su specialistu ar gvildenant pačiam:

  1. Siekiant norimą ateitį savo gyvenime, karjeroje ar atradinėjant kokios yra jūsų svajonės.
  2. Ugdyti savimonę. Kuo geriau save pažįsti, tuo gėriau gali suprasti savo įpročius, elgesį, mąstymą ir įsitinimus.
  3. Atskleisti blokus ir aiškiai pamatyti. Dažnai, kas blokuoja musų pažangą yra trūkumas aiškumo savo situacijoje, kurios galime rasti pažiūrėjus į situaciją iš skirtingų kampų.
  4. Generuoti įdėjas. Nesvarbu ar versle, santykiuose ar asmeniškame gyvenime, koučingas dirba su prielaida, kad tavyje viskas yra, tik reikia pažiūrėti iš tam tikros perspektyvos, kad galėti tai pamatyti.
  5. Kvestionuoti klastingas prielaidas. Mūsų prielaidos kyla iš mūsų įsitikinimų. Ar mūsų įsitikinimai mus įgalina arba apriboja? Priėmus prielaida, kad visi įsitikinimai yra keičiami, kaip galėtum paversti savo ribojančius įsitikinimus į galią?
  6. Eiti į gilį. Per klausimus, galima gilintis į šaknis įsitikinimo, įpročio arba to, kas įnešą trintį į padėtį.
  7. Patvirtinti sekančius žingsniu. Kartus aišku, kur galutinis tikslas bet neaišku nuo kur pradėti.
  8. Užmotivuoti ir padidinti ryžtingumą. Per klausimus gali pažvelgti į gilesnes priežastis kodėl kažko nori ir žinoti kodėl verta pasistengti.
  9. Pamatyti iš naujos perspektyvos. Kartais vien tik pamatyti savo situaciją iš kitos perspektyvos duoda aiškumo, drąsos ir motivacijos pajudėti link tikslo arba priimti duotybes.
  10. Priimti spręndimus.

Introspekcijos įrankiai

Dienoraščio rašymas

Tai tiesiog įrašymas savo minčių, jausmų ir patirčių, jei tai būtų rašant ranka ar su kompu. Pradžioje tai gali jausti kaip dar viena uždavinys įtemptame grafike, bet įsivažiavus tai ne tik atleidžia įtampą, kuri kaupiasi galvoje bet ir tampa malonus laikas sau.

Vietoje, kad žiūrėti į tai kaip daug laiko reikalaujanti užduotis, pažvelk į tai kaip įrankis:

  1. Savikoučinti. Dienoraštis puikus formatas savikoučinti save klausimais.
  2. Atlaisvinti atmintį. Išrašius įvykius, atlaisvina erdvę galvoje kaip paleisti nereikalingą bagažą, kad galėti sufokusuoti ant to, kas dabar svarbu.
  3. Valdyti stresą. Jei neturi su kuo galėti iškalbėti stresuojančias temas savo gyvenime, paleisk jas arba
  4. Skatinti kurybą. Kas sakė dienoraštyje reikia rašyti? Turint fizinę užrašų knygelę gali piešti! Jei žodžiais neišeina išrašyti ka matai, girdi ar jauti, bandyk vizualiai.
  5. Patobulinti svetimas kalbas. Nori išmokti naujus žodžius kitoje kalboje arba išlaikyti savo kalbas, net rašant pilna klaidomis, rašymas kitose kalbojse skatiną kritinį mąstymą ir naujų perspektyvų matymą, kadangi kiekviena kalba, per savo savotiškus nuansus forsuoja mus unikaliai išversti tas pačias mintis.
Kaip pradėti

Gali skambėti kvaila, bet pradėti rašyti dienoraštyje reikalauja daugiau planavimo negu vien tik įsigyti sąsiuvinį ir tušinuką. Kada rašysi? Kiek rašysi? Be kažkokio dažnumo tai niekada netaps praktika iš, kurio gausi pastovios naudos. Kiekvieną kartą reikalaus valios iki kol pajausi, kad kažką tikrai gauni ir taps malonumas.

Mano patarimas – pradėk nuo kažko lengvo. Pasakyk sau, kad atrašysi į vieną gilų klausimą arba, kad rašysi nors penkiom minutėm. Be to, stengkis rašyti tuo pačiu metu kasdieną. Arba paskirk sau tylų laiką kasryt arba prieš miegą. Trečias patarimas – atsipalaiduok ir have fun! Darai šitą sau. Jei tau, kas nerezonuoja, pakeisk ką darai.

Dar nežinai nuo kokių klausimų pradėti? Pradėk čia.

Savaitės apžvalga

Kilus iš metodo ‘Getting Things Done‘ (Produktyvaus darbo paslaptys), savaitės apžvalga yra kitoks dienoraščio būdas, kuriame kiekvieną savaitę atsakai sau į tuos pačius klausimus apie pastarąją savaitę – ką iš to paimti ir, kur planuoji eiti per ateinančia savaitę. Tai labai naudinga priemonė įvesti aiškumo į chaotišką gyvenimą.

Čia rasi klausimus.

Garsus kalbėjimas su savimi + judesys

Kitą kartą kai matysi žmogų einantį pasivaikščioti garsiai sau kalbant, gal jisai išprotėjęs, gal šneka su kažkuo nematomu mikrofonu, o galbūt žino kad garsiai sau kalbėti yra galinga technologija kaip ugdyti mąstymą, suformuluoti abstrakčias mintis, pagerinti kalbėjimo įgudžius ir išspręsti problemas. Tai yra ne tik bendravimo priemonė, bet ir kūrybinis procesas, skatinantis minčių formavimąsi ir gilinimąsi.

Kalbėti su savim garsiai siejama su senovės Graikijos ir Romos oratoriais bei XIX a. vokiečių rašytojo Heinricho von Kleisto darbais, kurie teigė, kad garsiai kalbėjimas gali padėti atrasti naujas idėjas arba suprasti neaiškias mintis, kadangi kalba yra kūrybinis procesas, generuojantis naujas mintis.

Sau kalbėjimas yra svarbus kognityvinis ir intelektinis įrankis, prisidedantis prie savęs motyvavimo, emocijų reguliavimo ir aukštesniųjų kognityvinių funkcijų, pavyzdžiui, metakognicijos ir mąstymo, vystymosi. Nors sau kalbėjimas vaikystėje yra įprastas reiškinys, suaugusieji dėl socialinio spaudimo dažnai pereina prie vidinio, neįgarsinto kalbėjimo. Tačiau sau kalbėjimas turi tam tikrų pranašumų prieš vidinį kalbėjimą, pvz., leidžia išreikšti mintis pilnai ir sudėtingai, skatina naujų idėjų kūrimąsi ir gilesnį problemų nagrinėjimą.

Judėjimas, pavyzdžiui, vaikščiojimas kalbant sau, gali sustiprinti mąstymo procesą, nes judėjimas ir mokymasis aktyvuojami toje pačioje smegenų motorikos kontrolės srityje. Tai rodo, kad kūno veiksmai ir mąstymas yra tarpusavyje susiję ir kartu sudaro kūrybinę vienybę. Technologijų raida, kuri verčia atrodyti, kad sau kalbėjimas yra nereikalingas, gali būti kliūtis pilnai išnaudoti mūsų kognityvinį potencialą. Taigi, matydami gatvėje sau kalbantį žmogų, neturėtume skubėti jį teisti – jis gali būti intensyvaus darbo viduryje.

Vizualizacija

Vizualizacija yra praktika paveikti mūsų išorinį pasaulį pasiekti norimus rezultatus keičiant savo mąstyma ir naudojant vaizduotę, kad sukurti naujus elgesio šablonus smegenyse, veikiančius kaip šablonai pokyčiams. Naudojant teigiamą mąstymą ir šiuos naujus mokymus, galima kitaip matyti įvairias situacijas, kas galiausiai padeda naujiems, naudingiems elgsenoms tapti teigiamiems įpročiams.

Va trumpas įvada kaip panaudoti vizualizaciją:

  1. Vizualizuokite Pažįstamus Dalykus: Pradėkite nuo pažįstamų dalykų, pavyzdžiui, ką valgei pietums ar kaip atrodo jūsų namų durys. Įsijausk į kuo daugiau jūslių. Kuo giliau įeisi visomis jūslėmis, tuo realiau jaus.
  2. Vizualinė Navigacija: Užsimerkite ir prisiminkite vietoves, kuriose esi keliavus, ir stebėk detales, pvz. kur buvai, ką matei, ką išgirdai, kokias emocijas prisimini jaučiant?
  3. Savęs Kalbėjimas: Stenkis keisti kaip kalbi su savimi, keisti žodžius kaip „turėčiau“ ir „reikėtų“ į „norėčiau“. Šitie vengiami žodžiai įneša nereikalingą įtampą.
  4. Pakartojimas: Kartok šitą vizualizacija reguliariai, kad tai taptų įpročiu. Kuo daugiau kartosi, tuo konkrečiau protas pradės funkcionuoti nuo šitų naujų šablonų ir tai taps vis lengviau.
  5. Trumpalaikiai Tikslai: Reguliariai vizualizuok trumpalaikius tikslus, įsivaizduojant žingsnius jų link.
  6. Pažįstami Orientyrai: Naudok pažįstamus objektus kaip „inkarus“ savo tikslams prisiminti. Inkaras gali būti bet koks dažnai matomas objektas, laikrodis, pastatas, šviesoforas, žmogaus veidas, kurį asocijuosit su šituo norimu tikslu.
  7. Rezultatas ar Procesas: Tyrimai rodo, kad svarbu vizualizuoti tiek procesą, tiek galutinį tikslą, kad rezultatas būtų sėkmingas.

ChatGPT koučingas

Galiausias įrankis naudoti dirbtinį intelektą kaip ChatGPT, kad padėti išspręsti problemas, pakeisti įpročius ar beleką nori paklausti. Tai nemokama ir iš mano bandymų, tai duoda visai neblogų patarimų su paaiškinimais.

Va pavyzdys kai paklausiau „Kaip man per koučingo prizmę mesti rūkyti?

Taip pat paklausęs dėl tos pačios temos tik iš ‘per NLP prizmę’.

Kaip savikoučinti klausimais?

Pagrindas koučingo pakeisti savo perspektyvą matant savo situaciją per nestandartinius klausimus, bet yra eigos nuo ko pradėti. Yra nemažai koučingo sistemų anglų kalboje, kaip GROW, OSKAR ir CLEAR, kurios duoda koučingo eigą. Truko man lietuviško tai paėmiau ir sukuriau savo 5-K metodą.

  • Ko – Susipažink su tuo, ko nori. Kokia yra norima ateitis?
  • Kodėl – Kodėl to nori? O kodėl? O kodėl?
  • Kur – Kur esi savo tikslo atžvilgiu? Kokius resursus turi, kurie padėtų pasiekti norimą ateitį?
  • Kaip – Kaip tai galėtum pasiekti? Kokios perspektyvos įgalintų tave kitaip pažiūrėti į savo situaciją?
  • – Ką toliau? Koks tavo sekantis žingsnelis? Ką išmokau iš viso šito?

1. „Ko tu nori?“

Ar nori pasiekti norimą ateitį, ar pamatyti aiškų kelią kaip žengti į priekį? Gal nori išgirsti sau atsakymą, kad atsirastų vidinis žinojimas kaip pajudėti į priekį ar spręndimą priimti, kuris nulems kaip tavo ateitis išsirutulios? Negalime nieko pradėti kol neturime idėjos ko mes norime. Kai manai, kad žinai ko nori…

2. „Kodėl to nori?“

Kodėl yra pirmas rekursyvus klausimas, kurį išmokstam vaikystėje ir pats stipriausias introspekcijos žodis visose kalbose. „Kodėl aš to noriu?“ Atsakius kodėl, vėl paklausk savęs „Kodėl aš to noriu?“ Tikslas eiti į gilį iki kol arba pasieksi tai, ką norite gauti iš to noro, dažniausiai kažkokią emociją, kuri atitinka tavo vertybę, arba baik kai atsakymai kartojasi. Duodu pavyzdį:

Kaip autorius šito straipsnio, ko aš noriu? – Aš noriu sukurti priemonę žmonėms, kad jie patys galėtų pasikoučinti. „Kodėl to noriu?“ – Kad gauti rašymo patirties, gal atves potencialių klientų ir gal įgalins kažką augti (Galėčiau klausti kodėl dėl kiekvieno atsakymo). „Kodėl tu nori įgalinti žmones?“ – Nes tai man prasminga, ir jausti prasmę yra mano pagrindinis motyvatorius, kad jausčiau laimę.

„Ar aš tikrai šito noriu?“

Sužinojus esmę kodėl to nori, grįžk į originalą norą ir paklausk savęs ar tikrai to nori? Jei atsakymas ne, patikslink tą norą ir atsakinėk vėl kodėl iki kol galiausiai gali atsakyti „Jo, aš to tikrai noriu!“

Neigiamą norą paversk teigiamu!

Jei noras būtų neigiamas noras, pavyzdžiui nejausti skausmo arba paleisti sunkią naštą, bet ką pasiekus, kuris paliks tuštumą svarbu paversti kažkuo teigiamu. Kitaip, kažkoks kitoks nenorimas jausmas gali įsiterpti tuštume. Paieškok savyje ką norėtum jausti, pavyzdžiui vietoj skausmo, gal laimęs arba ramybės, kurie patenkintų tuos norus, kažko nejausti ar paleisti.

3. „Kur esu savo tikslo atžvilgiu?“

Kokius resursus turiu, kurie gali man padėti judėti link norimos ateities? Ar praeityje kažką panašaus patyriau iš ko galiu semti? Ar turiu laiko, pinigų ar energijos galėti investuoti, kad išmokti reikalinga įgudį? Inventorizuok ką jau moki ir turi.

4. „Kaip įgyvendinti ar pasiekti tikslą?“

Čia kur klausimai sekančioje dalyje bus naudingi nes kartais reikia pakeisti savo perspektyvą, kad pamatyti kelią į priekį.

5. „ toliau darysiu?“

Koks sekantis žingsnis ar žingsnelis. Prisimink, čia nebūtina įveikti didelį pokeitį. Svarbiau įvaldyti ką gali vietoj, kad nukąsti daugiau negu gali kramtyti ir efektyviau susifokusuoti į tą mažiausia žingsnelį, kuris įveiks didžiausią pokytį. Sugalvok sau čia konkretus planus, kas toliau bus, ar reikia priimti spręndimą, arba tiesiog, priimti kad taip turi būti? Ką išmokai apie save gale viso šito?

Klausimai

Paskyriau klausimus į keturias gyvenimo temos ir dvi dienoraščio temas.

Kaip atsakyti į šituos klausimus?

Paprasčiausias būdas yra peržiūrėti į klausimus tinkamai temai ir sau atsakyti. Daugiausia gausite paporinant klausimus su įrankiais, pavyzdžiui atrašant į klausimus rašant dienoraštyje, gyvai kalbant su savimi kaip koučeris ir atsakytojas arba naudojant kitus čia aprašytus įrankius.

Ar aš spekuliuoju?

Koučinant save, svarbu atskirti vidinius pastebėjimus, kurios apie save gali žinoti nuo išorinių spekuliacijų. Pavyzdys skirtumo tarp abiejų yra kaip tu gali žinoti kaip tu jauties apie kažką, kodėl tu to nori, kodėl taip pasielgei ir kodėl tu kažkuo tiki – tai vidiniai reikalai, kuriem nereikia spėti, kad gauti atsakymą. Spekuliuoti apie išorines aplinkybes kaip kodėl kažkas pasielgė kažkaip, arba tikėtis, kad žinai ką kažkas galvoju yra klastinga ir nuveda toliau nuo tiesos.

Vienintelės išorinės detalės, kurios verta laikyti omenyje yra nepakeičiamos aplinkybės ir faktai, kurie neginčijami. Pavyzdžiui jei kas liečia kitą žmogų su kuriuo susiginčijai, nėra ginčijama tie žodžiai buvo išsakyti (įsivaizduojam buvo įrašomi). Kas yra ginčijama yra kaip tai buvo pasakyta, ar piktai, ar ramiai, ar grasinant. Vienas yra faktas, kitas yra nuomonė. Faktus tik gali žinoti apie kaip tu jauties apie tai, bet ne kokia tu mano buvo kito žmogaus intencija arba tai kas galėtų būtų ginčijama, žiūrint iš ateijūno perspektyvos, kuris laiko priešingas kultūros normas.

Norimos ateities siekimas

  • Koks būtų įkvepiantis tikslas, kurio siekti?
  • Ką konkrečiai noriu pasiekti?
  • Kaip galėčiau perfrazuoti šį tikslą, kad jis priklausytų tik nuo to, ką aš galiu daryti, o ne nuo kitų?
  • Ar tai mano tikslas ar kažkino kito? (Jei kažkino kito, kodėl man svarbu tai atlikti?)
  • Ką galiu padaryti, kad pažanga būtų matuojama, kad aiškiai žinočiau kada pasiekiau tikslą?
  • Kaip mano gyvenimas pasikeis pasiekęs tikslą?
  • Ko norėsiu po to kai pasieksiu šį norimą ateitį?
  • Nieko nepadaręs, ką gaunu būti ten kur dabar esi? Ką man kainuoja?
  • Kokios baimės ar nesaugumai gali sulaikyti tave nuo veiksmų?
  • Jei neturėtum baimių ar abejonių, koks būtų tavo sekantis žingsnis? Ir po to?
Problemų spręndimas
  • Apibudink šią problemą vienu žodžiu / sakiniu / paragrafu.
  • Jei galėčiau išspręsti šitą dabar, ar tai padaryčiau?
  • Ar šita problema atrodys tokia svarbi žiūrint iš ateities jau ją atlikus?
  • Kokių resursų ar priemonių man reikia priimti spręndimą?
  • Pagalvok apie sėkmingą žmogų, kuris žinotų kaip elgtis šitoje situacijoje. Pažiūrėjus iš jų akių, kaip atrodytų šita problema? Kaip jie spręstų?
  • Ar kažkada spręndžiau panašią problemą? Jei taip, ką galėčiau pasemti iš tos patirties, kas padėtų?
  • Kokios galėtų būti ilgalaikės pasekmės priimant šituos sprendimus?
Stebūklai ir svajonės
  • Jei rytoj pabustum ir įvyktų stebuklas, ką pastebėtum, kaip tavo gyvenimas pagerėjo?
  • Jei visos kliūtys būtų pašalintos, ką norėtum pasiekti ar patirti savo gyvenime?
  • Jei turėtum neribotus išteklius ir paramą, ką darytum kitaip, kad sukurtum gyvenimą, kurio geidi?
  • Įsivaizduok save po metų, kai pasiekei viską, ko norėjai. Išsamiai apibūdink savo gyvenimą ir pasiekimus.
Sekantis žingsnis
  • Kaip galiu paversti šitą lūkestį įgyvendinama užduotimi?
  • Koks būtų mažiausias ar lengviausias sekantis žingsnis (nesvarbu kokiu mažumo), kurį galėčiau padaryti, kad pajudėčiau į priekį?
  • Ką būčiau pasiryžęs padaryti šią ateinančią savaitę?
  • Nuo 1 – 10, kiek tikėtina, kad atliksiu šitą uždavinį?
  • Ko reikėtų, kad tai taptu 8 ar 9?
  • Ar yra kažkokių kitų kliūčių, kurias reikia spręsti, kad galėčiau atlikti šitą žingsnį?

Santykiai

  • Kodėl aš noriu santykių (… su draugais / partneriu / šeima)?
  • Ko trūksta mano santykiuose, kad jausčiaus pilnesnis?
  • Kokius įsitikinimus turiu apie santykius, kurie gąsdina arba demotyvuoja mane?
  • Kas mano santykiuose kelia daugiausia streso? Kas turėti pasikeisti, kad šitas stresas paverstu kažkuo naudingesniu?
Su kažkuo
  • Kokios savybės manyje trūksta, kurios aš norėčiau ir galėčiau išugdyti, kurios padėtų man šituose santykiuose?
  • Kad šitie santykiai būtų puikus, kas turėtų pasikeisti?
  • Kaip galiu tapti _______ (įdėk savo norima atributą čia) savo santykiuose?
  • Kas mane motyvuotų šituose santykiuose?

Konflikto spręndimai

  • Kaip galėtų šitą situacija atrodyti iš to kito žmogaus pozicijos? (įsivaizduok save jų padėtyje)
  • Kaip kitaip šita situacija atrodyto iš trečios nešališkos perspektyvos?
  • Jei nieko negalėčiau pakeisti apie kitą žmogų, kas turėtų manyje pasikeisti, kad aš jausčiaus ramybėje dėl šio įvykio?
  • Po mėnesio / metų ar šitas konfliktas bus svarbus?
  • Kaip aš norėčiau augti ir tapti stipresnė po šito konflikto? Ką turėčiau išugdyti, kad taip nesikartotų?
  • Jei būčiau robotas ir man nebūtų įmanoma supykti, ką aš manau jis/ji norėjo išgirsti iš manęs ir kodėl?

Asmeniškas augimas

  • Kaip aš save sabotuoju?
  • Jei pilnai pradėčiau gyventi savo gyvenimą, koks būtų pirmas pokytis nuo kurio pradėčiau?
  • Ką aš tikiu apie save, kas mane apriboja?
  • Įsivaizduok, kad esu sraigtasparnyje ir žiūriu iš aukšto į savo gyvenimą, ką pastebiu iš aukšto? Kur šiuo metu einu? O kur noriu eiti? Ką dar galiu pamatyti?
  • Kad mano gyvenimas būtų puikus, kas turėtų pasikeisti?
  • Įvardink 3 dalykus, kurios norėčiau atlikti prieš mirštant.
  • Kokia mano gyvenimo svajonė?

Darbas ir karjera

  • Kaip man atrodytų visiškai sekminga savaitė darbe? (fokusuok tiktai ant to ką galėčiau padaryti vietoj, kad ant nevaldomų išorinių kintamųjų)
  • Kas būtų nutikę per 3/6/12 mėnesių, kad reikštų, kad mano gyvenimas / karjera / verslas sekasi geriau, nei galėjau tikėtis?
  • Įsivaizduok metus/2/3/5 metus į ateitį. Kokia būtų mano ideali situacija darbe?
  • Jei turėčiau burtų lazdelę, koks būtų vienas dalykas ką pakeisčiau apie savo darbą ir kodėl?

Dienoraštyje

  • Kas atsitiko nuo tada, kai paskutinį kartą rašiau dienoraštyje?
  • Jei galėčiau dar kartą apsilankyti neseniai įvykusiame įvykyje, ką daryčiau kitaip ir kodėl?
  • Po paskutinio įrašo, kokias klaidas padareiau ir ką išmokau iš to?
  • Už ką esu dėkingas? Kas pasisekė?

Savaitės apžvalga

  • Kur krypsta mano dėmesys?
  • Intelektualiai, kas, aš manau, dabar yra prioritetas?
  • Emociškai, kas, aš jaučiu, dabar yra prioritetas?
  • Kokios užduotys užima daugiau laiko nei įprastai? Su kokiais netikėtais sunkumais susiduriau?
  • Ar turiu bet kokių įžvalgų ar pamokų, kurias verta prisiminti kitiems metams?
  • Kaip aš praleidau savo laisvalaikį?
  • Už ką esu dėkingas nuo praėjusios savaitės?
  • Kokius svarbius klausimus gvildenau šią savaitę?
  • Ką planuoju kitai savaitei ir kaip aš konkrečiai tai planuoju atlikti?
Marius Miliunas

Kilęs iš Amerikos, Mariaus gyvenimo tikslas įgalinti žmones. Jis remiasi NLP, koučingu, hipnoze ir įvairių pasaulių filosofių ir religijų. Jisai Vidurkely įkurėjas ir gamtos vaikas ir jis domisi naturalia statyba gamtoje, keliavimu aplink pasaulį ir mokymusi iš kitų kultūrų ir nuolatine saviugda.